header ads

Type Here to Get Search Results !

Arkadaş Grubunda Sohbete Nasıl Dahil Olunur?

 Arkadaş Grubunda Sohbete Nasıl Dahil Olunur?

Arkadaş Grubunda Sohbete Nasıl Dahil Olunur?   Arkadaş grubunda sohbetin dışına itilmekten nasıl kaçınırsınız? Arkadaş grubunda izleyici olmak yerine sohbete nasıl dahil girebilirsiniz?  Arkadaş grubunda sohbet ederken dışlanmak istemiyor musunuz? Bu yazımda bir arkadaş grubunda sohbete dahil olmak için yapmanız gerekenleri anlatıyorum.


Arkadaş grubunda sohbetin dışına itilmekten nasıl kaçınırsınız? Arkadaş grubunda izleyici olmak yerine sohbete nasıl dahil girebilirsiniz?  Arkadaş grubunda sohbet ederken dışlanmak istemiyor musunuz? Bu yazımda bir arkadaş grubunda sohbete dahil olmak için yapmanız gerekenleri anlatıyorum.

Bugünün makalesi doğal bir şekilde devam eden bir konuşmanın parçası nasıl olacağınıza ve hatta istiyorsanız konuşmanın merkezi veya lideri olmanıza odaklanacaktır.


Bir arkadaşım var ve ne zaman bir grup sohbetinde olsak tavrını inceledim. Çoğu kişiden az konuşuyor ama buna rağmen grup onu sohbete dahil ediyor.

Onunla birkaç yıl boyunca arkadaş olduktan ve grup sohbetlerinde sayısız vakitler geçirdikten sonra, diğer insanlardan farklı ne yaptığını anladım.

O, konuştuğu her şeye başkalarını dahil etme konusunda çok iyi. 

Bir konu hakkında plan yapıyorduk ve şöyle bir şey dedi, 

"X, daha önce bir otel kiralamaktan bahsetmişti ve bu fikir hoşuma gitti. Ama Y'nin daha önce de söylediği gibi, yine de bir çadıra ihtiyacımız olabilir. Z, çadır hakkında sen ne düşünüyorsun?"

Bunu fark etmem uzun zaman ama o genellikle bir kolaylaştırıcı rolü üstleniyor ve herkesin ilgilenmesini sağlıyor.


İnsanların Sizi Arkadaş Grubunda Sohbete Dahil Etmesi İçin 5 Yöntem:


1. İnsanlar Kendi İsimlerine Tepki Verir


O'nun iletişim kurma biçiminin bir parçası da bu. İnsanların isimlerini sık sık anıyor ve herkes onu dikkatle dinliyor.


2. İnsanlar Dinlenilmeyi Sever


O, genellikle arkadaşlarının söylediklerini özetlediği ve söylediklerine atıfta bulunduğu için iyi bir dinleyici olarak gözüküyor.


3. İnsanlar Sürekli Başkalarının Fikirlerini Duymaktan Yorulur


O, esas olarak diğer insanların deneyimleri, fikirleri ve görüşleri hakkında konuşarak iletişim kuruyor. Farklı bir fikri varsa, kendi fikri hakkında konuşmaya başlamak yerine birinin fikrini yükseltir ve değiştirir. Bazı insanlar bencil davransa da O, tam tersi bir izlenim veriyor. 

İşte bu yüzden insanlar onun fikirlerini dinliyor.


4. Karşılık


İnsan psikolojisinin temel ilkelerinden biri, karşılık ilkesidir: Birine bir şey verirseniz, geri vermek isterler. Birini ve söylediklerini ekleyip kaldırırsanız, aynısını size yapmak isterler.

O, başkalarını dahil ettiğinden, bilinçaltında arkadaşları da onu dahil ederler: Başkaları konuşurken, konuşmalarını O'na yönlendirmeleri doğal gelir.


5. Liderlik


Arkadaş grubunun "kolaylaştırıcısı" olan kişi otomatik olarak o grubun lideri olarak görülür. Bunun nedeni, tıpkı bir lider gibi davranıp içinde bulundukları tüm durumu kavrayıp anlıyor gibi görünmesidir.

Bu dahil etme ve kolaylaştırma yöntemi, tanımadığınız bir ortamda olsanız bile işe yarıyor.

Birine işaret edip "Daha önce restoran yerine kafeye gitmek istediğini söylemiştin. Peki sizler kafe hakkında ne düşünüyorsunuz?"


Kişileri dahil etmenin diğer yolları, birinin kesintiye uğraması veya duyulmaması durumunda durumu öğrenmektir:

"Ahmet, sen az önce bir şey söylüyordun, kamp ile ilgili bir fikrin mi vardı?"

"Ayşe sen gelmeden önce Mustafa harika bir şey söyledi. Dedi ki[...]"


Birisi sohbete katılmaya çalışıyorsa, fırsat buldukça o kişiyi sohbete dahil edin. Güncel konuyu özetlemeyi ve bir soru ile devam etmek iyi bir fikir.

"90'lardan kalma filmlerden bahsediyoruz. 'Kuzuların Sessizliği' filmi 90'lardan mı yoksa 80'lerden mi olduğunu hatırlıyor musun?"

Artık, sohbete dahil ettiğiniz kişi size karşı iyi bir his edinecek.


Bu dahil etme ve kolaylaştırma yöntemlerini aşırı bir şekilde kullanmayın. Sürekli ve sık sık bunu kullanırsanız, yapay ve tuhaf bir konuşma olur. Bir şeyin fazlası çoğu zaman iyi değildir.

Sadece duruma uygun olduğunda dahil etmeyi ve özetlemeyi, kolaylaştırmayı kullanmak yeterlidir.

Ardından deneyimlerinizi, hikayelerinizi veya fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Başkalarını daha önce dahil sohbete dahil ettiğiniz için sizi dinlemek ve gruba tekrar dahil olduğunuzdan emin olmak isteyeceklerdir.









Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Buraya Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.

ads